Jó anya rossz anya kérdése

Angica

Milyen érdekes, hogy az emberben még ha többedjére is lesz anya felmerül az a kérdés, hogy jó anya lesz e vagy sem.....

Miért van ez? Megfelelési kényszer? 

Az anyák elfelejtik, hogy ők nem gépek. Nem egy programozható valami, ami az ideális és tökéletes gyerek felnevelésére alkalmas. Ember ugyan úgy, ahogy az apuka, meg az összes többi ember aki a saját elméletét próbálja erőltetni egy anyára, legyen az újdonsült, avagy nem. 

Több téma van ami miatt az anyák úgy érezhetik, hogy ők rossz anyák:

-hüvelyi szülés- császár

-szoptat-tápszer

-egy szobában alszik a gyerekkel - külön szobában alszanak

-egy ágyban alszanak- külön ágyban alszik a pici( de egy szobában)

- mikor kezdi a hozzá táplálást

-használ e holdkompot- sétáltatja a gyereket kézfogással

-stb......

Ha az egyiket csinálod biztos rosszul csinálod, ha a másikat, akkor is biztos rossz amit csinálsz.

Az egyik unokatesóm mondta nekem, mikor még csak 1 gyerekem volt, és ezzel szembesültem, hogy mindenki nagyon okos, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de az én házamban én vagyok a főnök!!!! Mivel a gyerek itthon van, én mint anya mondom meg, hogy hogy is fog minden zajlani a gyerek körül. 

Én ezt azóta tartom, és nem foglalkozok más véleményével. Az építő jellegű kritikát érdemes meghallgatni, de nem jelenti azt hogy az úgy is lesz.

Szerencsére egyik gyerekem sem lett semmivel sem rosszabb vagy hisztisebb, mint más. Pedig táposok voltak és bizony sokszor aludtam velük együtt. (sok esetben azért mert annyira fáradt voltam, hogy már mindegy volt számomra, hogy hol, de aludnom kellett :) )

Mai napig szívesen alszom velük, ha úgy van, mert lefekvéskor annyi mindent elmesélnek az embernek. Mi történt az iskolába kérdésre nem az a válasz hogy semmi, amire amúgy 100 kérdésből 110-szer ez a válasz :)  Vagy az ovis történéseket hallgathatom meg. Kivel játszott, kibe szerelmes, ki az aki beteg. 

Én nagyon fontosnak tartom, hogy igen is szakítsunk időt arra, hogy csak is a gyerekkel legyünk. Csodálatos azt látni, ahogy megnyílnak. És látom rajtuk, hogy ezért hálásak. Mindig rohanunk valahova, suli, gitár, ovi, külön óra, haza, lecke írás..... és elsiklunk egymás mellett.  

SZAKÍTS TE IS IDŐT A GYEREKEDRE. :) 

 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?