Választott orvos választott szülésznő kérdése

Angica

Kedves Várandósok!

Mindenki másképp áll ehhez a kérdéshez, ha már azt választja a kismama, hogy kórházban hozza világra gyermekét. 

Ha ez a döntés megszületett akkor jön az, hogy ki legyen az anyuka mellett a terhesség ideje alatt és a szülés idő tartama alatt. 

Sokan nem választanak orvost maguknak, nem tudom nekem ez evidens volt, hogy választok. Választok..... a család barátai között két szülész-nőgyógyász is van így evidens volt, hogy valamelyik mellett fogom letenni a voksom. Így volt és van is orvosom, akihez bármikor bármilyen kérdéssel fordulhatok :) .

Ez nekem nagyon megnyugtató. Persze nem mindenki olyan szerencsés, hogy ismeri is az orvosát úgy mint én. Olyan nekem ő mint ha az apám kezébe tenném le a terhességem és szülésem. A lehető legjobban megbízok benne. De ezt másképp nem is lehetne. Igen, itt jön az, hogy mennyi lelkiismeretlen orvos van, akikre haragszanak az emberek, mert egy kiszolgáltatott helyzetben, mint pl a szülés is cserben hagyja a dokija. Ezt tapasztaltam is mikor én mentem először szülni, pontosabban egy vizsgálatra be a kórházba és bent tartottak és ebből lett a szülés, hogy ott vajúdott a kismama órák óta, magzatvíz már rég elfolyt, de a dokit hiába hívta a kórház vagy a kismama az még épp golfozott és majd valamikor délután kegyeskedett bemenni.... szóval vannak érdekes esetek. Ezért is lehet azt mondani, hogy akinek nem család barát orvosa van az miért is válasszon orvost, ha ezt meg lehet tenni... akkor inkább a vak szerencséjére bízza magát.

Következő kérdés a választott szülésznő kérdése.

Én 2 szülésemnél, mind a két esetben ahogy esik úgy puffan alapon szültem. Mondtam magamban választott az orvosom, minek nekem választott szülésznő.... 

Hát most más a véleményem. Sajnos akinél a kisebbikem szültem neki nem volt már lehetősége engem vállalni így ajánlott egyet. Meglátjuk milyen lesz, de nagy bizalommal fordulok hozzá is, hisz végig ő lesz mellettem!!! 

Így 3. szülésnél azt gondolom most már "megérdemlem" :), hogy elmondjam mit és hogy szeretnék azalatt az idő alatt amíg szülök. Sok portálon lehet erről olvasni, videót nézni, hogy az anya igen is megválaszthatja, hogy szeretne szülni/ vajúdni. És igen. Hát ki az istenről szólna ez a dolog, ha nem az anyáról és a gyerekről. 

Nem vagyok az orvosi beavatkozások ellen ha szükséges, de azért a természet ki találta ezt úgy, hogy legtöbbször ha nem avatkozik be senki akkor is megszületik az a gyerek. Lehet, hogy nem  a protokoll ideje alatt, hanem egy kicsit később, de megszületik. Szerencsére a dokim olyan, hogy addig amíg nem szükséges nem avatkozik be. Remélem a szülésznőm is ilyen lesz.... jövő héten találkozok vele először..... drukkoljatok :) :) :)

 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?